måndag 27 april 2009

I alla religioner: 1 blev till 2

Vetandet via mikroskopet

Research from the University of Pittsburgh published in the Nov. 20 edition of the journal Heredity could finally provide evidence of the first stages of the evolution of separate sexes, a theory that holds that males and females developed from hermaphroditic ancestors.

ScienceToday

Vetenskapen har då visat att den könsdifferentierade varelsen hade en könlös anfader. Men inget nytt under solen... Gå bara till all världens religioner och studera gamla myter och hitta otaliga exempel på precis samma föreställning.

För att bara ta ett enda, näraliggande exempel: Adam, och Eva som lösgjordes ur honom (skapades ur hans revben - där säkerligen revben har en symbolisk innebörd för den som gräver tillräckligt djupt...).

Eller den grekiska guden Hermes (vars avkomma var den tvåkönade Hermafroditos). Astrologin placerar Hermes/Merkurius bortom Solen (maskulin) och Månen (feminin), som en sambandsofficer som medlar mellan gudar och människor.

Ännu längre tillbaka, i Babylon, kallades Hermes för Nebu och hade en närmast identisk funktion: gudarnas skrivare, en "go-between" som transponerade gudarnas domslut i reda ord för människorna att ta till sig. För dessa kommunikationsbranschen krävs att "kanalen" är ett varken-eller (alternativt både-och), ofärgad i förhållande till den maskulina/feminina polariteten.

Uppenbarligen följer naturvetenskapen samma ARKETYPISKA FANTASIER (Platons Former eller Idéer) som den pre-teknologiska människan i hennes sökande och finnande.

Det intressanta - och nytillkomna - är att teknokraten därtill lider av en psykisk åkomma kallad hybris: han tror sin kunskapsväg är den enda och att religionerna tillhör en falsk föreställningsvärld!

Men ju mer vi lämnar 150 år av materialistiskt tänkande i västerlandet, ju mer kommer denna hybris att klinga av. Morgondagens medvetandefokuserade vetenskap kommer, äntligen, att locka till kommunikation från högre intelligenser än människan. De har inte kunnat tala med oss ännu - vi har varit för primitiva i våra modeller av verkligheten. Och fundera på saken: är det inte tecken på stor visdom från den äldres sida, att den väntar in barnets mognad?


Drömmen: återkomsten från Venus

Nånstans halvvägs mot de trettio vaknade jag med "besökare" i sovrummet på 1980-talet (nej, inget vilt festande kvällen innan!). Det humoristiska var att vi båda visste, hade en tyst överenskommelse, att de här säkert 3-4 meter höga blonda varelserna bara gav mig ett "gränssnitt" att titta på. I verkligheten såg de inte alls ut som förvuxna urtyper för nordbon. I gränslandet mellan dröm och vakenhet var det för övrigt helt okej att en 3 meter lång människa kunde stå upprätt i en modern fastighet med låg takhöjd.

Jag visste intuitivt att de just släppt tillbaka mig i min kropp/dimension efter en natt av äventyr ... på Venus! Dessa var venusianer1.

Intressant är ögonblicket efter deras farväl och inbjudan att "närhelst jag ville, komma tillbaka". De tre venusianerna (två män och en kvinna) försvann rakt upp genom taket (som återigen var ett icke-problem) och lämnade effekten av tre enorma pelare som sköt rakt upp i himmelen2.

Det enda mitt jordiska medvetande lyckades hålla fast vid var insikten att man kan förstå förhållandet i dimensionen "Venus" genom att mentalt eliminera alla räta vinklar ur sina jordiska sinnesdata. Då får man en uppfattning om vad livet på Venus liknar - allting hänger ihop, utan några skarpa brott !!!

Så förunderligt likt den traditionella bilden av Venus som den som förenar två och åter låter dem uppleva den enhet som föregick differentiationen i två kön, i natt och dag, i liv och död... Venus/Afrodite har förstås en nära relation till Hermes i den grekiska mytologin. Afrodite är Hermafroditos moder.

Av denna dröm kan man ana något av hur mänskligheten alltid har haft kunskapen med sig. För kunskapen är bara ett särskilt uttryck för arketyperna, vilka enligt Platon var levande intelligenta väsen!

Så jag förmodar att jag umgicks med avkommor till Skönhetens Form den natten! I sig levande varelser men ur ett annat perspektiv "blueprints" till hur vi människor på jorden uppfattar saker och ting, eller snarare "delmängder" av vår totala verklighetsuppfattning.

Tänk den människa som saknar kärlek (Venus) i sitt psyke och inte kan se sambanden för alla "räta vinklar" som sliter sönder uppmärksamhetsfältet och skränar ut individualismens vanföreställning ! Och tänk alla dem som inte har någon urskillning alls, för att deras medvetanden stannade kvar i ett prenatalt oceaniskt symbiostillstånd med modern!

_____

1. Det har säkert sin betydelse att mitt astrologiska födelsetecken är Vågen, vars planetära emblem är Venus. Å andra sidan har nästan 30 år av intresse till och från för astrologin endast resulterat i denna enda dröm om direkt samröre med "venusianer".

2. Jag har aldrig följt serien Star-Trek, men givetvis observerat science fiction-genrens klassiska "beaming-effekt". Detta var dock inte "materialisationen" från lös energi till förtätad materialitet utan mer en klassisk "UFO drar järnet i 100.000-tals kilometer i timman". Venusiernas avtåg var som att det lämnade ett negativt vakuum efter sig i formen av svarta spår som gick spikrakt upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.